dilluns, 16 de juliol del 2012

Rock of ages: entre Corazonada, 40 el musical i un episodi doble de Glee

La setmana passada vaig anar al cinema, i com no sabia ben bé què veure vaig llegir: Rock Forever (el títol de Rock of Ages a França) i, sense saber absolutament res del film vaig dir: aquesta. No ho feu. Primera advetencia: realment, si Rock of ages us crida l'atenció llegiu això! No hi aneu a cegues perquè sinó, uns emportareu l'ensurt que ara us relataré.

Rock of ages: l'únic qu en sabia és que sortia el Tom Cruise fent d'estrella del Rock. Tenint la imatge al cap de This Must Be The Place, amb Sean Penn, pensava que Rock of ages, aniria sobre la vida d'un rocker que a la quarantena, té una vida bastant patètica i problemes... bé, un drama bastant interessant amb un Tom Cruise entregat.
M'assec a la sala. La primera imatge: una noia del més pur estil americà que ja podria ser Hayden Pannette o la de la sèrie Jonas, que tota mona, es posa a un autocar. De sobte comença a cantar. Del res, sorgeix tota la resta de la gent de l'autocar que també canten. L'autocar sencer canta una cançó. HORROR. Rock of ages és un musical.

Així doncs, des d'aquí aviso, veieu el que veieu, que no us enganyin: Rock of ages és un musical, un MUSICAL de Broadway adaptat a la gran pantalla, i no un musical de l'estil de Hairpray (del qual és el mateix director) o Mamma Mia, no... del rollo entre 40 el musical, Cop de Rock, i aquestes coses: musicals que se les empesquen per embotir cançons famoses (en aquest cas de rock) amb una història més que mastegada i gens, gens, gens creativa. El Tom Cruise, per això, té la seva gràcia.
La pel·lícula està plena de famosos: Catherine Zeta Jones, Paul Giamatti, Russel Brand, Alec Baldwin, i aquest rocker Tom Cruise, però res, és només fum, perquè el musical té tan poca consistència com a història que penso que els actors només han triat fer-la per cantar, ballar i divertir-se una estona. Que potser Rock of Ages està bé per entretenir-se, però la meva cara d'horror quan vaig descobrir que era un musical va ser espectacular. I encara va ser pitjor quan vaig descobrir que efectivament, era un musical de Broadway: pocs escenaris, situacions encadenades de manera tan falsa que es veu, personatges més plans que un full, bé.... una historieta que fa pena, és llarga, hi ha moltes moltes i moltes cançons, a més, amb segurament, dos minuts de diferencia per posar més cançons i menys història que té menys qualitat que la de 40 el musical. Uns decorats dignes de Corazonada, la estracanada de musical cutre salchichero de Coppola, que no fa més que recordar-me Rock Of Ages.

Resum: Una noia que va a una gran ciutat per triomfar en el rock. Treballa a un bareto ple de concerts. Coneix a un noi que també vol ser estrella de rock. Enmig de la funció apareix Tom Cruise, alias Stacey Jaxxx. Això és potser, el més "imprescindible".

El que se salva, a part d'un Tom Cruise divertit: que cada cop que surt a la pantalla, doncs si, és graciós, diu filosofades, però també és més pla que un full, són les cançons triades. A part d'una de les de Tom Cruise, Dead or Alive, bastant potent i realment de Bon Jovi, l'únic que em va animar va ser escoltar cançons que em sabia gràcies a Glee, una sèrie amb molts números musicals, però amb història i personatges.... deu ser perquè és per a la tele, i això pel teatre. Que potser al teatre impressiona la posada en escena, però al cinema... què voleu que us digui.
Tot i així quan ho vaig passar millor va ser al final, que sola a la sala, vaig poder cantar a tot Pulmó amb la meva germana, Don't Stop Believing, gràcies a que Glee l'ha fet molt famosa.
Que Ryan Murphy va voler aprofitar el tirón de Rock of Ages quan va fer glee és indiscutible, però al cinema, aquest tirón no ha sigut tal. Només puc dir que si Rock of Ages ha pogut arribar al nostre pais (on s'estrenarà el mes que ve) i sortir endavant, no puc no plantejar-me fer una versió de Cop de Rock per al cinema català. El seu públic tindrà. I si no tinc Tom Cruise... doncs bé podré agafar Roger Coma, o un d'aquests que tiri...

Aquí us deixo el tràiler i a decisió vostre, però sobretot recordeu. Res de seriositat. Musical de Broadway. Fans de Tom Cruise, dels musicals macarronics, i de les cançons rock: aneu. Els altres? Doncs que voleu que us digui... de moment, anar al cinema és més econòmic que comprar-se una entrada de 40 el musical...
El tràiler ja dóna pistes... Mireu-lo!!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada