diumenge, 10 de juliol del 2011

Beastly:J'ai vu pire

L'altra dia vaig anar a frança i vaig veure una pel·lícula que encara no s'ha estrenat a espanya però que segur que totes les adolescents estan esperant amb moltes ànsies: Beastly, o el mateix en francès: Sortilège.
I quina és la raó per a tanta expectació? Doncs que la pel·lícula es presenta com una història de la bella i la bestia revisitada per l'actualitat que compta amb les estrelles adolescents Vanessa Hudgens (eterna Gabriella Montez de High School Musical) i Alex Pettyfer (que després de soy el numero 4 ha entrat en raxa i en una espiral per convertir-se en un successor del Robert Pattinson). A més caldria afergir-li l'alicient de veure la ex-drogadicta, ex-anorexica, i lianta per exelència Mary Kate Olsen amb un look totalment Lady Gaga i al sempre genial Barney de Como conocí a vuestra madre! Sí, Neil Patrick Harris té més que un registre i a aquí el demostra fent un personatge tan entranyable com punyetero...bé, un autèntic Barney però cec i no tan ligón.
 
Bé, el que explica Beastly és senzill: la història d'un noi, que és molt guapo i és un pretenciós i no para d'humiliar als altres, i un dia, la Mary Kate Olsen, a lo Gaga, li llança una maledicció  que el converteix en un mostre: però clar, la gran qüestió. Com fer creible el monstre del segle XXI? Doncs, el noi, el que passa, és que va rapat, està ple de tatoos a la cara i ferides bastant lletges. Però clar, per trencar la maledicció necessitarà una noia que l'estimi de veritat. A partir d'aquí comença ja, la coneguda Bella i Bestia: la bella és una  noia guapa i intel·ligent que ha d'anar a viure al castell de la bestia, i la bestia se n'enamora de seguida i consegueix agradar-li a ella amb ajudes dels seus senyora Potts, Lumière i Din-Don (aquests dos últims, interpretats pel gran Patrick Harris).
 
La pel·lícula és la típica pel.lícula d'adolescents, és a dir, el màxim objectiu de Beastly és acabar sent un èxit entre els joves, i no aportar gaire cosa nova, ni a la història, que francament, està ben portada a la actualitat però no té res que la faci envejable ja que, al ser tan actual, molta fantasia provinent del conte queda sotarrada, ni com a estètica.
 
Tot i així, de Beastly (o Sortilège) vaig trobar interessant com el director va saber captar la importancia de les xarxes socials actualment entre la joventut, fent d'ella un important recurs per fer avançar l'acció del film, i l'ús del mòbil i totes aquestes noves tecnologies contraposades, al paper i boligraf, i als poemes de puny i lletra que escriu Kyle, la bestia, a la Lindy, la bella. A part, l'actuació no és brillant, però prou convincent, amb un divertit Neil Patrick Harris, que, per molt que no vulgui, fa masses cares i tics de Barney, i amb un Pettyfer, que tot i voler ser un pseudo pattinson i es veu que és a la realitat, un divo dels platos, un enfant terrible de l'actuació, s'enfronta aquí a actuar maquillat com un mostre durant gairebé tot el metratge de la pel·lícula en contrapartida amb el poc temps que surt afavorit.

Tot i així, les històries de la bella i la bestia atrauran a una riuada de noies joves, esperem, perquè davant tot i pel mal versionades que estiguin, mai deixaran de banda el seu missatge més important que és: respecte a l'altre, al diferent, guiat per l'interior, no l'exterior, no deixis de banda per por a la seva diferència, potser és més semblant del que et penses.

Aquí el tràiler i a l'espera que a espanya s'estreni aviat! 

PD. J'ai vu pire és un doble joc entre, una frase que diu la noieta, i una frase que vaig pensar al veure la pel·lícula, si, no serà gran cosa, però... j'ai vu pire, creieu-me.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada